Publicaties

Onderstaande artikelen geven een indruk van het gedachtengoed en de werkwijze van Realizing.

Rijnlands transformeren, het gebeurt als je het door hebt

Omschrijving

Rijnlands organiseren is het hoognodige alternatief voor Angelsaksische organisaties.
Dit praktische ebook geeft inzicht in de Angelsaksische en Rijnlandse gedachtewerelden en biedt krachtige inzichten en handvatten om effectiever te organiseren, met menselijke maat, gericht op wezenlijke waarde, waardigheid, vakmanschap, zelforganisatie, en plezier in het werk.

bestellen via Eburon
bestellen via Bol.com

Het verbeteren van ketensamenwerking door te kijken naar wat goed werkt

Omschrijving

Als we in organisaties problemen ervaren proberen we een oplossing te vinden door de oorzaak van het probleem te vinden en te fixen. In de praktijk werkt dit vaak contraproductief en is het veel effectiever om te kijken naar wat goed gaat, en te zoeken naar de oorzaken van succes. (gepubliceerd in Appreciative Inquiry Magazine, juni 2011)

download hier

Hardleers of hart-leren in organisaties

Omschrijving

Mensen kunnen altijd leren, zowel van ‘fouten’ als van wat goed gaat. In organisaties kunnen we of oude patronen versterken (hardleers), of nieuwe patronen ontwikkelen. Dit vergt moed, openheid en verbinding, alle drie ‘hartkwaliteiten’: hart-leren. Dit kan verbluffend simpel, maar is zeker niet altijd makkelijk.

download hier

Succes met Best Practices

Omschrijving

Wat best practices succesvol maakt is niet de best practice zelf, maar een organisatieklimaat waarin een best practice kan ontstaan. In plaats van best practices van ‘buiten’ te adopteren, hetgeen vaak mislukt, is het effectiever om het eigen klimaat te verbeteren door op zoek te gaan naar eigen successen, en daarop voort te bouwen.

download hier

MTO Van de regen in de drup!

Omschrijving

Waarom medewerkertevredenheidsonderzoeken vaak contraproductief zijn en hoe je effectiever en goedkoper tevredenheid kan verhogen en tegelijkertijd prestaties verbeteren door een participatieve benadering.
(gepubliceerd in Leren in Organisaties, vakblad voor HRD professionals, nov. 2007)

download hier